Letní soustředění 2020

posted in: Nezařazené | 0

cover

Výsledky olympiády můžete vidět zde: olympiáda.pdf.

Pondělí

Dnešním dopolednem začalo tenisové soustředění.

Po dnešním úvodním prvním nástupu začal velice krátký dopolední program, ve kterém měly některé děti možnost se vykoupat nebo si zahrát tenis.

Po vydatném obědě a odpolední pauze následoval odpolední program. Děti byly rozděleny do skupin, ve kterých se pak účastnily fyziček, olympiády a tenisových tréninků. Dnešek byl spíše rozehřívací, a tak byl celý odpolední program o něco mírnější. Na olympiádě se házelo balónem do dálky a na fyzičkách se hrály týmové hry.

Večer následoval malý táborák, na kterém byla možnost si opéct párek nebo chleba.

Galerie.

Úterý

Dnešní den jsme zahájili již tradiční rozcvičkou – po krátkém výkluse se děti střídaly ve vymýšlení cviků. Následovala snídaně a začal dopolední program rozdělený klasicky na fyzičku, olympiádu a tenis. Odpolední program probíhal stejným způsobem.

Tréninky jsme dnes promíchali tak, aby děti nehrály se stejnými trenéry a spoluhráči jako včera, a aby se lépe seznámily.

V olympiádě se dnes dopoledno soutěžilo ve sprintu na 50m (pro měnší děti) nebo 80m (pro větší děti). Odpoledne pak ve skoku přes švihadlo. Fyzička byla zaměřena na týmové sporty a na zručnost s tenisovou raketou na minikurtu.

Na večer si hlavní trenéři připravili hudební kvíz. V tom bylo úkolem uhádnou název, interpreta, nebo film ve kterém byla hrána daná písnička. Pouštěli jsme tak hity třeba z filmů Madagaskar, Shrek, Rocky nebo třeba Tři Veterání.

Galerie.

Středa

Dopolední program probíhal podobně jako předchozí den – děti se zúčastnily tenisu, fyzičky a atletické olympiády. Jelikož bylo v plánu jít odpoledne na výlet, tak se dopoledne na olympiádě běhaly vytrvalostní běhy (což je pro velkou část dětí skoro vždy nejtěžší disciplína). Běhalo se na vzdálenosti 1, 3, a 4 km (podle věku).

Po dobrém obědě jsme se vydali na tradiční výlet v okolí Hutiska. Tentokrát jsme navštívili pomník Charlotty Masarykové (fotka v galerii). Neminuli jsme také obchod, kde si děti měly možnost koupit něco dobrého.

Ve večerním programu následovala odkrývačka – děti postupně odkrývaly obrázky a hádaly, co na nich je. Obrázky představovaly významné osobnosti (Jaromír Jágr, Tomáš Berdych), pohádové postavičky nebo účastníky soustředění a trenéry.

Galerie.

Čtvrtek

Dnešek probíhal podobně jako úterý – odpoledne i dopoledne probíhala olympiáda, fyzička a tenis.

V olympiádě jsme dnes dělali tři disciplíny – skok z místa, sedy lehy a vějíř. Tenisové tréninky byly dneska zaměřeny na hru, což mělo děti připravit na zítřejší závěrečný miniturnaj.

Miniturnaj hrajeme každý rok a děti v něm soutěží o umístění, které je v případě prvních tří příček oceněno poháry. Děti budou rozděleny a rozlosovány do několika kategorií podle věku (minitenis, babytenis, mladší žáci a dorost/starší žáci).

Zítra vašim dětem držte palce ;).

Galerie.

Pátek + Sobota

V pátek a v sobotu probíhal závěrečný tenisový turnaj a závěrečné disciplíny olympiády.

Galerie.

Stupně vítězů:

Minitenis Babytenis A Babytenis B Žáci Velcí
1. Eliška Kvapíková Pepík Výtisk Anička Lazecká Tonda Výtisk Jonáš Kopřiva
2. Emča Růčková Matěj Opat Jirka Michálek Lukasz Bury Tonda Výtisk
3. Šimon Šípek Adam Kubina Lucka Šindelová Dominik Klar Štěpán Šípek

 

Závěr turnaje byl doplněn posledními disciplínami olympiády – střelbou ze vzduchovky a odhadem 1 minuty.

Stupně vítězů v atletické olympiádě:

Malí Větší Velcí
1. Lenka Šindelová Dominik Klar Jonáš Kopřiva
2. Marek Leidolf Lukasz Bury Vítek Staněk
3. Ondra Hruzík Tonda Výtisk Ondra Kočur

 


Děkujeme všem dětem za účast a tešíme se na příští rok!!

Leave a Reply