Letní soustředění 2019

posted in: Nezařazené | 0

Sobota 31.8.

Závěrečný den tenisového soustředění byl započat na kurtech, kde se přešlo ze skupinových zápasu do napínavých střetů o poháry. Některé ze zápasů byly doprovázené spoustou emocí a slz, hlasitým povzbuzováním jak z řad diváků, tak i od hráču samotných. Občas se ale objevily i slzičky.

Během turnajových zápasů se také uskutečnila poslední disciplína letošního soustředění – hod na cíl, Ten dokázal v některých případech velmi zamíchat finálním umístěním v atletické olympiádě. Tato poslední disciplína našeho desetiboje nám děti procvičila nejen z hlediska hodu a přesnosti, ale také rozvahy, protože cíle byly tvořeny několika různě bodovanými terči v odlišných vzdálenostech a bylo pouze na dětech, na který budou házet.

Z důvodu včerejší dopolední přeháňky, která nám odstavila kurty na několik hodin, byl dnešní program velmi nahuštěný a děti se na kurtech střídaly jako na běžícím páse. Po lahodném obědě se přešlo do odpoledního programu a posledních zápasů. Napětí bylo hmatatelné nejen na dvorcích, ale i mezi diváky. Výměny střídaly výměny, podaní příjmy a postupně jsme se dopracovali k úplným vítězům našich 5 turnajů.

Závěrečné vyhlašování bylo zpestřeno nedalekými hromy a blesky, naštestí ale proběhlo bez jediného promočeného diplomu. Patnáct nádherných pohárů změnilo své majitele a každé z dětí bylo oceněno nádherným diplomem dokumentujícím jeho úspěchy, maličkým účastnickým pohárem a tištěnou skupinovou fotkou.

Fotky z posledního dne soustředění si můžete prohlédnout zde. Konečné výsledky olympiády si najdete zde.

Pátek 30.8

Slzy, pot a dřina. Tak by se daly shrnout dnešní dramata na tenisových kurtech. Započali jsme totiž letošní závěrečný turnaj tenisového soustředění. Všchny hráče jsme rozdělili do 5 skupin podle věku, a to dvou babytenisových, minitenisové a do skupin starších a mladších žáků.

Zatímco na kurtech se vedly lité boje, zbytek tenistů se mohl věnovat další letošní novince v olympiádě. Vybaveni špičkovým arzenálem z dolnolhotskch trenérských skladů, vyrazili naši svěřenci se vzduchovkou na naši improvizovanou střelnici. Malé bílé terče pro nikoho nebyly problém a byli jsme svědky nádherných výkonů, a to i od dětí, které se vzduchovkou nikdy nestřílely.

Bohužel jsme byli během dopoledne z kurtů vyhnáni do hotelu náhlou bouří a dopolední program musel být přerušen. Po obědě jsme ale naskočili do už rozjetého programu a pokračovali jsme v turnajích. Celé odpoledne se vezlo v podobě řady emotivních střetů, které končily až během večeří.

Dnešní večer, poslední tohoto soustředění, byl zpestřen jednou další novinkou, a to stezkou odvahy. V některých chvílích by se mohlo zdát, že jsme do olympiády zařadili novou disciplínu, a to soutěž v křiku. Šlo ale jen o vyděšené děti na naši krátké stezce, kde byly vystrašovány trenéry v hrůzostrašných maskách.

Fotografie z dnešního a včerejšího dne můžete najít zde. Průběžné výsledky si můžete prohlídnout v tomto excelovském souboru.

Čtvrtek  29.8.

Dneska nám přálo počasí. Až moc. Poznali jsme to podle toho, že veškeré ptactvo z Hutiska odletělo do studených krajin. A my zůstali, neúprosné vedro jsme překousli a pokračovali jsme v trénování.

Dopolední program nám dnes okrášlily dokonce dvě disciplíny, a to skok do dálky snožmo a poté „házení míčkem o zeď“. V této disciplíně musely děti naházet co nejvíc hodů o zeď ve vymezeném poli po dobu 30 sekund. Tato šikovnostní disciplína vmetla čerstvý vítr mezi zažité soutěže a vyzkoušela naše svěřence z trochu jiného úhlu.

Dopolední fyzičky byly oproti jiným dnům mírně zkrácené, ušetřenou energii ale děti s radostí vydaly na tenisových kurtech, kde jsme mohli být svědky napínavých tréninkových zápasů. Všichni si moc dobře uvědomují, že zítra přece začne hra na ostro v turnajích o blýštivé poháry.

Odpolední program se oproti jiným dnům lehce lišil. Fyzička tentokrát byla vynechaná, na olympiádě byla ale mnohem náročnejší disciplína než kdy jindy. A to vytrvalostní běh. Na našem kilometrovém okruhu, který pestře tvoří prostředí lesa, pole a také asfaltové  silnice, se udály napínavé souboje o post nejrychlejšího běžce.

Dnešní večer jsme strávili losováním dlouho očekávaného závěrečného turnaje v tenise. Rozlosování pak bylo následováno odkrývačkou, kde děti rozdělené do 4 týmů hádaly identitu známého sportovce skrytého za postupně se otáčejícími políčky. Dva vítězné týmy byly posléze odměněny tím nejcennějším. Sladkostmi.

Výsledky z olympiády najdete zde. Fotky z dnešního dne a včerejšího večera si můžete prohlídnout zde.

Středa 28.8.

Středeční ráno jsme jako vždy započali rozcvičkou, tentokrát vedenou dvojicí holek ze Staré Bělé, které si bohužel nezvládly dostatečně uklidit. Po snídani formou švédských stolů jsme započali dopolední program.

Na olympiádě se děti představily v disciplíně zvané Shuttle test, která tento rok nahradila člunkový běh. Novou podobu děti rychle zvládly a zaběhly spoustu krásných časů.

Zatímco na fyzičkách děti soutěžily v řadě různých her, na kurtech bylo jejich tempo mírně lenivé hlavně kvůli vysoké teplotě.
Proto jsme se také rozhodli nahradit odpolední tréninkový program delší procházkou do Prostřední Bečvy, kde jsme využili i možnosti tamějšího obchodu. Pro zpáteční cestu jsme zvolili zkratku přes kopec. Bylo to sice dál, ale o to i horší cesta.

Po návratů se děti s hlasitým nadšením vrhly do bazénu, vykoupaly pár trenérů a nakonec završily krásný den společným táborákem se spoustou lahodných buřtů.

Zde si můžete prohlédnout fotky z dnešního dne a včerejšího večera a zde si můžete stáhnout výsledky olympiády.

Úterý 27.8.

Dnešní ráno jsme zahájili krátkou rozcvičkou, která byla vedena „prasaty“, tedy nejneuklizenějším pokojem. Této možnosti se se ctí ujali trenéři Kuba a Přemek a předvedli naprosto bravůrní rozcvičku, kterou jsme na tenisových soutředěních ještě neviděli.

Po snídani formou švédských stolů děti opět nastoupily ke klasickému programu. Zatímco na olympiádě byl program doběh vějíře ze včerejšího dne, kdy byl přerušen průtrží mračen, na fyzičce děti závodily v mnoha různých hrách. Olympiáda byla také zpestřena další disciplínou, a to novinkou s názvem Zig-Zag.

Během odpoledního klidu jsme se rozhodli využít koupaliště. Líné koupání a plavání naštěstí není nic pro mladé tenisové talenty, a proto bylo bazénové osvěžení zpestřeno o štafetové závody a už staré známe shazování trenérů do vody.

Po odpoledním programu a večeři přišla dnes na řadu i hra „Poznej píseň“. Děti v ní přijaly výzvu v podobě mixu Jiřího Priesola a soutěžily v tom, kdo uhodne nejvíce písní a interpretů. Vítězové byli odměněni tím nejcennějším, tedy sladkostmi.

I přesto, že nám nevyšel plánovaný večerní táborák kvůli přeháňce, byl dnešní den naprosto skvělý.

Fotografie můžete najít zde. Průběžné výledky z olympiády najdete v galerii!

Pondělí 26.8.

První den letošního soustřední nám přinesl mnoho krásných zážitků. Kromě prvotního seznamování s dětmi z našeho sesterského klubu, jsme se také vrhli na první koupání v areálovém koupališti. To bylo zpestřeno i napínavými závody v plavání po týmech a neustálou snahou poshazovat všechny trenéry do vody.

Po odpoledním klidu jsme nastoupili na naši strandardní trojfázovou přípravu. Zatímco jedna skupinka děti trénovala svou koordinaci a fyzickou připravenost, druhá mezi sebou soutěžila na olympiádě, kde byl dnešní disciplínou vějíř. Poslední třetina dětí se představila na kurtech, kde trénovala především své tenisové dovednosti.

Náš odpolední program probíhal po většinu času úspěšně, bohužel byl ale po hodině a půl přerušen hrůzostrašnou bouří, která nás doslova vyhnala do útulného sucha hotelu. V důsledku toho bohužel nebyla dokončena dnešní disciplína a proto zde z ní nenajdete ani výsedky. Nedohnané resty budou dodělány během následujících dnů.

Fotky z dnešního dne si můžete prohlídnout zde