Letní soustředění 2018

posted in: Nezařazené | 0

 
Výsledky olympiády můžete vidět zde: olympiáda.pdf.

Pondělí

Dnešním chladným ránem začalo tenisové soustředění.

Po úvodním schromáždění následoval oběd, po kterém byl čas na první program. Děti byly rozděleny do tří skupin podle věku, ve kterých pak budou soutěžit v rámci atletické olympiády. V odpoledním programu pak probíhala první z disciplín – sprinty na čas. Nejmenší z dětí soutěžily pouze o umístění.

Mimo olympiády probíhaly samozřejmě také tenisové tréninky a fyzická průprava. Děti byly rozděleny do trojic a dvojic podle výkonnosti na čtyřech kurtech, kde se každé skupince věnoval jeden trenér. Během fyziček pak probíhalo základní rozcvičení a běhy.

Večer jsme zakončili táborákem, kde proběhl tradiční seznamovák, ve kterém se děti představí a řeknou, čím by chtěly být.

Galerie.

Úterý

Dnešní ráno začalo prvním budíčkem a rozcvičkou. Poté následoval dopolední program rozdělený opět na fyzičky, olympiádu a tenis. Oběd. A stejně laděný odpolední program.

V rámci olympiády dnes děti soutěžily ve skoku přes švihadlo, člunkovém běhu a skoku dalekém.

Na večer si hlavní trenéři připravili hudební a tenisový kvíz. V hudebním kvízu bylo úkolem uhádnou název a interpreta písničky, případně film ve kterém byla hrána. Zvítězil Jirka Priesol, následovaný Pepíkem Výtiskem (nejmenší byli v tomto hádání velice akční, písnička většinou hrála něco okolo 4 sekund, než ji někdo uhodl).

V tenisovém kvízu se pak ve skupinkách hádaly tenisové zajímavosti a slavní tenisté. Úkolem bylo také uhodnout trenéry podle fotek z jejich dětství.

Galerie.

Středa

Dopolední program probíhal stejně jako předchozí den – děti se zúčastnily tenisu, fyzičky a atletické olympiády. V rámci olympiády probíhal hod do dálky medicimbalem nebo hod na cíl (pro nejmenší). Na fyzičce se pak skákalo přes švihadlo a běhalo přes atletický žebřík.

V odpoledním klidu jsme šli do bazénu. Následoval odpolední program, během kterého jsme tentokrát šli na menší výlet. Oproti předchozím letem, kdy jsme šli do Dolní Bečvy a k pomníku Charlotty Masarykové, byl dnešní výlet poněkud akčnější. Šli jsme cca 700 metrů Solaneckým potokem, kde měly děti za úkol hledat ukryté balónky. Každý nalezený balónek znamenal odměnu. Na konci jsme navštívili obchod, kde si každý mohl koupit něco dobrého.

Ve večerním programu následoval film. Tentokrát bylo odhlasováno, že se bude sledovat Jumanji (2017).

Galerie.

Čtvrtek

Dnešek probíhal stejně jako v úterý – odpoledne i dopoledne probíhala olympiáda, fyzička a tenis. V olympiádě se běhal tradiční vytrvalostní běh (cca 2 km), který většina dětí úspěšně zvládla. Na fyzičce se pak hrál třeba fotbal, kolotoč (tenis přes malou síť) nebo vybíjená. Tenisové tréninky byly dneska zaměřeny na hru, což mělo děti připravit na zítřejší závěrečný miniturnaj.

Miniturnaj hrajeme každý rok a děti v něm soutěží o umístění, které je v případě prvních tří příček oceněno poháry (ty jste mohli vidět v pondělní galerii). Děti byly rozděleny do čtyř kategorií podle věku – minitenis, babytenis, mladší žáci a dorost/starší žáci. V první fázi se hraje každý s každým v rámci skupin, kterou si děti vylosovaly. Poté u kategorií s více skupinami následuje pavouk.

Rozlosování do skupin jsme vyfotili a přidali do galerie. Tam tedy uvidíte, ve které skupině vaše dítě je a s kým bude hrát.

Zítra vašim dětem držte palce ;).

Galerie.

Pátek

Dnes jsme rozehráli závěřečný tenisový miniturnaj. Postupně jsme rozehráli každou ze skupin, které se včera losovaly. Každé dítě hrálo přibližně 2-3 zápasy za celý den. Z kategorií babytenisu a mladších žáků byl dále sestaven pavouk o umístění, který se bude hrát zítra.

V olympiádě se dnes běhal vějíř (kuželky jsou rozmístěny do vějíře, úkolem je co nejrychleji na každou kuželku umístit míček a pak jej přinést zpátky na raketu) a házelo se na cíl. Zítra bude poslední disciplína, která rozhodne o závěrečném umístění.

Galerie.

Sobota

Dnešek byl posledním dnem soustředění. Dopoledne se hrál pavouk o umístění, přičemž nejdůežitější ze zápasů (1-4 místa) se odehrávaly až odpoledne.

Stupně vítězů:

Minitenis Babytenis Mladší žáci Starší/Dorost
1. Matěj Opat Toník Výtisk Jonáš Kopřiva Julka Priesolová
2. Pepík Výtisk Kristýnka Přikrylová David Foltys Mates Přindíš
3. Viki Drozdíková Míša Opat Bitta Adam Maruška Pešatová

Tenis byl doprovázen záverečnou disciplínou atletické olympiády – trojskokem a krátkým vytrvalostním během pro ty nejmenší. Tato disciplína pak rozhodla o záverečném umístění v olympiádě. Pokud měly dvě děti stejně bodů, pak jsme zopakovali hod na cíl – vítěz získal lepší místo (hod na cíl byla jediná disciplína, ve které mají bez přepočtů všichni podobnou šanci vyhrát).

Stupně vítězů v atletické olympiádě:

Mrkve Kobzole Lilky
1. Pepík Výtisk Adam Bitta David Foltys
2. Tomáš Schmied Tomáš Gelnar Jonáš Kopřiva
3. Matěj Opat Tonda Výtisk Matěj Přindíš

 

Galerie.


Děkujeme všem dětem za účast a tešíme se na příští rok!!